Vyzkoušejte jídlo našich prababiček - smažené květy kosmatice. Je to zdravé, levné, rychlé a překvapivě dobré :-).
Postup
Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na chvíli do studené vody, odplaví se hmyz a případné nečistoty. Necháme okapat a namočíme do řidšího palačinkového těstíčka, které jsme umíchali z vajec, mléka, mouky a špetky soli. Smažíme v rozpáleném oleji nejprve po jedné straně, pak odstřihneme nůžkama stopku, obrátíme a osmažíme z druhé strany. Odložíme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme naslano s bramborovou kaší, nebo možná ještě lépe nasladko posypané skořicovým cukrem. Obojí je skvělé.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek